HYGIENREGLER för besökare hos ENKÖPINGS RIDKLUBB

Enligt krav från Länsstyrelsen ska alla som har besöksverksamhet med djur ha hygienregler. För att minska smittspridning mellan djur till människa.

Chansen för smittspridning från häst till människa är liten, men det finns alltid en liten risk. Betydligt större risk är att vi människor sprider den eventuella smittan vidare mellan olika hästar och stallar.

Kravet från Länsstyrelsen är att det ska finnas möjlighet till handtvätt med tvål och torkmöjlighet av engångstyp samt tillgång till handdesinfektion. Detta finns på toaletten i stallet och i ridhusets entré.

Länsstyrelsen vill att alla som håller på med våra djur, SKA tvätta händerna vid ankomst och tvätta händerna innan hemgång.

Enköpings Ridklubb vill också att ni som håller på med hästar på annat håll, har olika kläder/utrustning så att eventuell smitta inte sprids mellan hästar på olika anläggningar/stallar. Er hjälm/skor/stövlar eller shortchaps kan ni spraya med desinficeringsmedel. Detta finns på hyllan i personingången till stall 1 (lektionsstallet).

Vi TACKAR för hjälpen att minska smittspridning/ENKÖPINGS RIDKLUBB

Meny