Vi på Ridskolan

Ridskolan har välutbildad personal och välutbildade hästar och satstsar på kvalitet före kvantitet.

Ridskolechef

Gunilla Byström

Svensk Fellow & Auktoriserad ridlärare level 3, varit andraårselev på Strömsholm.

A-tränare i dressyr

Expert kommentator SVT Sport i dressyr

Anställd sedan 1996 på halvtid, andra halvan driver jag eget företag med utbildning av häst och ryttare.

Tävlingsmeriter; Internationella segrar och placeringar i Grand Prix dressyr på hästar jag själv har utbildat sedan 3-års ålder. Varit landslagsryttare under många år med bla segrar i Världscups omgångar, varit med och vunnit deltävling i Nations-cup. Utbildat och tävlat många hästar i de olika årgångsklasserna med framskjutna resultat. Ridit 2st unghäst VM. Tävlat hoppning i min ungdom upp till MSV B.

Hästar i stallet just nu; VECTRA f.-05 har bott hos mig sedan -08, hon är född och uppvuxen här i Enköping. Varit i final i alla årgångstävlingar sedan 4-års åldern, varit i final i Lövsta Futur cupen på Friends 2ggr, vunnit otaliga Grand Prix klasser både hemma i Sverige och utomlands. Varit Upplands vinstrikaste dressyrhäst och top 10 flera år bland alla Sveriges Grand Prix ekipage.

DIRKS DENNIS f.-15, QUITE A DREAM f.-18 är son till Quite a Miracle ”Alice”som jag vann 7-års finalen i Falsterbo på och som jag också red på unghäst VM i Verden. SHAGGIE f.-18

Rolf Byström

A-tränare i hoppning

RIK II

Tävlingsmeriter: Segrar och placeringar i internationell hoppning, även startat Msv B dressyr.

Lotta Redén

Jag heter Lotta och mitt hästintresse startade redan när jag var runt 5 år ( Så det är ju ca 50 år sedan ). Min första häst fick jag som 7 åring. Sen har det under åren blivit många hästar. Nu har jag ett halvblod som jag rider blandat hopp, dressyr och ut i skogen på.

Jag har 2 flickor och 4 barnbarn som alla älskar hästar ,tävlar och en av dom jobbar som tränare.

Har även en son men han har andra hästkrafter han kör Enduro på Elit nivå. Tävla gjorde jag mer på ponnytiden, sen blev det mer att följa med och hjälpa alla barn på tävlingar.

Enköpings Ridklubb har funnits med länge först när jag red själv här och sedan tävlade mina barn för klubben.

Jag var lagledare och satt i styrelsen några år under början av 90 talet. Jag driver ett jordbruk och inackorderings stall hemma men 11 hästar.

Har tidigare jobbat på Granngården och haft en Hästsportsbutik.

Sedan hösten 2019 jobbar jag deltid här på Ridskolan som Ekonomi administratör / stalltjänst. Är väldigt glad över att jag börjat jobba här , det känns som att komma hem igen J

Ridlärare

Fanny Svensson

Examinerad SRL II

Jag är en hästtjej ut i fingerspetsen som har varit en aktiv ryttare från fem års ålder. Jag började samla på mig utbildning/kunskap om hästar i tidig ålder på en ridskola i Järna där jag är född och uppväxt.

Idag äger jag min egna häst Varta som står uppstallad på ridskolan samt att jag är delägare i ett föl. Min djurfamilj tar inte slut där utan jag äger även en bondkatt vid namn Pumba som bor med mig här i Enköping.

Jag är examinerad hippolog sedan VT-20 och har efter mina universitetsstudier jobbat med hästar på heltid.

Nu har jag fått möjligheten till att få börja jobba här på Enköping Ridskola från höstterminens start 22. Jag har blivit varmt mottagen av samtliga som jag har lärt känna så här långt (okt). Jag hoppas att vi ses i stallet där jag svara mer än gärna på frågor eller funderingar.

Ridlärare

Emma Byström

Jag började min anställning på ridskolan VT-18, utöver ridskolan driver jag mitt egna företag EB Dressage Training. Där utbildar jag hästar och ryttare, samt säljer hästar.
Jag är diplomerad ridlärare level 1 och är C-tränare i dressyr.
Har placeringar upp till Intermediär II i dressyr och startat hoppning upp 1.20m.
Hästarna har alltid varit en del av mitt liv och jag satt i sadeln innan jag tog mina första steg. Som Junior red jag med i dressyrlandslaget, ridit EM och tagit SM-brons på hästen Don Q. Don Q och jag fortsatte våran resan med att som YR tillhöra landslagets utmanartrupp vidare till Intermediär II. Tillsammans med Don Q tog vi även SM-guld i lag tillsammans med min mamma Gunilla Byström och min syster Angelica Byström.
Under skoltiden så jobbade jag extra inom restaurangbranschen. Sommarloven spenderade jag hos Tinne Vilhelmsson- Silvén och i Tyskland hos Holga Finken som dressyrelev.
Under 1 år var jag dressyrelev i Tyskland hos Janina Siemers och har även jobbat som beridare i USA under 3 månader hos Cristiane Nolting och i 6 månader hos Charlotte Haid- Bondegaard.
Jag har även varit på Strömsholm som dressyrstipendiat.
Förutom hästar så har jag även tränat och tävlat i konståkning.

Ridinstruktör

Monique Zethraeus

Level II (Godkänd ridinstruktör)

RIK I-II

Timanställd sedan 1988, fast anställd från 95′ på heltid. Började rida när jag var 8år och fick min 1a häst när jag var 10 (han var 2) dröjde innan jag kunde rida på honom, har sen haft 8 ponny/häst genom åren och mest tävlat i hoppning. 

Tävlingsmeriter: Startat 130 hoppning och Msv B dressyr.

Tycker att arbetskamraterna, både 2 & 4 benta är kanon, gläds över att se eleverna utvecklas och växa som ryttare och gillar att ingen dag är den andra lik 🙂

Ridlärare

Hanna Ankner

Level III

Jag började min ”hästkarriär” efter gymnasiet med att flytta till Irland och jobbade i två olika stall. Efter tre år på Irland kom jag tillbaka till Sverige och gick hippologutbildningen på Flyinge och Strömsholm mellan åren 2002-2004.

Efter det har jag jobbat på några olika ridskolor runt Västerås och Göteborg. Jag har också utbildat mig till Naturbrukslärare.

Jag har under VT-10 jobbat lördagar på ERK och började 75% på ridskolan HT-10.  

Ridlärare

Elsa Karlsson

Mitt namn är Elsa och jag är 21 år gammal. Ända sen jag var liten har jag tillbringat min lediga tid på Enköpings ridklubb och när jag var 9 år fick jag min första ponny Melton.

Jag har under ponnyåren tävlat både hoppning och dressyr men det var dressyren som fångade mitt stora intresse. Under gymnasiet gick jag teknikprogrammet och NIU med inriktning dressyr. Jag  tävlade då upp till MSV B med min gamla läromästare Musse.

Efter studenten började jag jobba här i stallet och sommaren 2021 gick jag en ridledarutbildning vilket ledde mig till det roliga ridläraryrket.

Jag är också engagerad i ridsporten på distriktsnivå då jag i 4 år suttit med i DUS Upland där mitt huvudfokus varit på utbildning. Jag är även förtroendevald som ungdomsledarmot i distriktstyrelsen sen 4 år tillbaka.

Det roligaste med ridsporten tycker jag är att det är så mycket mer än bara en sport, det är en livsstil där man omges av härliga människor och djur!

 

Ridlärare

Moa Söderby

Jag kommer vara ridlärare på fredagar och dela lördagarna tillsammans med Fanny. Jag är utbildad till hippolog och har jobbat som ridlärare sen 2017 på flera ridskolor i Västmanland 🌟

Jag bor i Västerås tillsammans med min sambo, vår dotter och mina två bonussöner samt min lilla katt Lokis 🐈‍⬛

Jag har tidigare tävlat fälttävlan upp till internationell 2* och 120cm hoppning. För 2 års sen köpte jag en unghäst som har hunnit bli 4 år, hon heter Maj och jag utbildar till en fälttävlanshäst 🐎💨

När jag inte tillbringar tid med familjen och hästens så jobbar jag även på Pro Vet AB som stallpersonal och beridare 😄

Jag ser jättemycket framemot terminen och lära känna alla elever, kollegor och hästar!  Vi ses 😄🌸

Sofia Domeij

 

Hästar har varit en del av mitt så länge jag kan minnas. Att vara i stallet har alltid varit höjdpunkten på dagen.

Idag har jag en egen häst som heter Chummi som jag tävlar dressyr med upp till MsvB.

 

Efter grundskolan gick jag hästgymnasium i Uppsala och efter sommaren 2021 gick flyttlasset ner till Flyinge för första året på hippologprogrammet.

Idag går jag tredje och sista året på Strömsholm. 

 

Under våren 2023 hade jag praktik på Enköpingsridklubb och blev då erbjuden att hålla lektioner varannan lördag från höstterminens start. Jag är tacksam att jag får chansen att påbörja min ridlärarkarriär på en så trevlig ridskola som Enköpings ridklubb!

Carina Almblad

Har varit intresserad utav hästar sedan undomsåren och det är länge de. Har haft egen häst ihop med min dotter mellan 2005-2010 som hette Salle och vi hade honom här på ridskolan. 

Anställd på ridskolan sedan 2002 och jobbar mest i stallet men sköter också om det mesta utav städningen nu.  Största intresset jag nu har är mina 3 schäferhundar som jag tävlar med, både utställning, spår, lydnad och skydd.

Hjälper också min dotter som har Kennel Essibo en schäferuppfödning utanför Fjärdhundra.

 

Regina Granholm

Jobbat på ridskolan sen -96

Red mycket förr, var b.l.a hyrryttare på finaste Mammy Lou och hade en medryttar häst.

Har lite alla möjliga uppgifter på ridskolan:

Är cafeteriaansvarig, är i stallet och svarar på mail och i telefonen. Jag sitter också i dressyrkommitén och tycker det är jättekul att anordna dressyrtävlingar.

Per L

Hej jag heter Per Lindkvist och är en föredetta mjölk och spannmåls bonde. 2014 fick jag den första stroken och 2016 den andra som gjorde att jag var tvungen att sluta som bonde.
2020 fick jag jobb här på  Enköpings Ridklubb som anläggningsskötare (hustomte).

Jag jobbar 4 tim/dag och min  huvudsyssla är att harva ridhusen och köra in foder och allt annat som behövs fixas.

Jag trivs jättebra och har helt underbara arbetskamrater.


Meny