ERKs STYRELSE 2024

Hej alla medlemmar hälsar styrelsen!

Enköpings Ridklubbs styrelse består i år av 9 glada individer som tillsammans har en stark vilja och intresse för att driva verksamheten framåt. Några rider själva i klubben, vissa som lektionsryttare, andra med egen häst och några överlåter ridandet till sina nära och kära medan de själva engagerar sig i klubbens styrning. Vi kommer från alla håll i arbetslivet vilket gör att vi tillför en bred kompetens som ger klubben en stark grund att stå på. Det vi alla har gemensamt är att vi vill hjälpa till och förhoppningsvis kunna bidra till att klubben blir ännu lite bättre för våra medlemmar. Precis som med resten av föreningen så arbetar styrelsen naturligtvis också helt ideellt.

Johan Riesten, Ordförande

Jag heter Johan Riesten och är 55 år.  Egenföretagare. Bor på en liten häst gård där fru, Laila och son, Philip som är aktiva inom dressyr respektive hoppning.

Min erfarenhet av hästar är förutom de 3 vi har hemma, att jag gjorde min värnplikt på K1 i den beridna högvakten, samt har ridit i central park New York.

Jag har varit aktiva i olika föreningar under min uppväxt och jag vet hur viktigt det är med ideellt arbete i föreningar.

Jag vill bidra till att vi kommer fortsätta vara en trevlig förening med bra samarbete i allt vi gör.

I år är jag ordförande för klubben och målet är att vi fortsättningsvis skall vara den bästa förening och samlingsplatsen för vår medlemmar.

Har ni frågor eller funderingar så finns jag tillgänglig på både mail och telefon.

Mail johan.riesten@gmail.com

Telefon 0725577500  

Åsa Lindberg, kassör, 

Hej, jag heter Åsa, är kassör i styrelsen, och hamnade in på ridskolan när min äldsta dotter började rida, var då med i stallet och runt hästarna. Nu rider båda mina döttrar på ridklubben, så jag har fortsatt att vara med i stallet och runt hästarna. 

Jag jobbar med redovisning till vardags på Diem Ekonomibyrå, och har varit där i ca 10 år. När jag inte jobbar så är jag gärna utomhus och pysslar i trädgården, eller ute med våra två hundar.

 

Annelie Lenell, sekreterare

Jag började rida på ridskolan för ca 43 år sedan. Var hyrryttare under många år, både på ponny och häst. Hade sedan egna hästar under många år och efter uppehåll med ridningen i några år så började jag sedan rida lektion igen. Har sedan några år tillbaka en egen häst igen tillsammans med min dotter där vi kompletterar varandra med hennes hoppintresse och mitt dressyrintresse. Vardagarna tillbringar jag med att arbeta som redovisnings- och lönekonsult och fritiden tillbringas givetvis till största delen i stallet, men tycker även om att pyssla i trädgården.

Detta är mitt tredje år i styrelsen men har suttit med i några omgångar under de senaste 20 åren på olika positioner.

Cecilia ”Cecce” Ottosson, anläggning

Jag heter Cecilia Ottosson och jag började rida på ridskolan när jag var 11 år så det har hunnit bli några år och hästar som passerat genom åren.

Mina första favorithästar var gotlandsrusset Picko och c-ponnyn Zorina. Min första hyrhäst var en d-ponny som hette Beauty.

Under åren på ridskolan har jag gått från nybörjare, lördagsledare, lektionsryttare, hyrryttare, privatryttare, medryttare och nu lektionsryttare- rider 2 gånger i veckan.

Min första egna häst köpte jag när han var 3,5 år och jag hade förmånen att få ha honom i hela 21 år och han stod uppstallad på ridskolan i 18 år.

Jag har alltid varit intresserad av hoppning och har tävlat en del på ponny men mestadels stor häst.

Häst (hopp)intresset delar jag med mina 2 döttrar Ida som är medryttare på Laleh och Clara som är hyrryttare på Woop´s. Så vi 3 har alltid spenderat mycket tid på ridskolanoch det är så roligt att kunna följa deras utveckling på hästryggen tillsammans med våra fina ponnyer/hästar som ridskolan har att erbjuda.

Till vardags driver jag Din Veterinär Smådjurspraktiken i Enköping och där är jag mestadels i receptionen.  

Jag har varit med i styrelsen sen 2018 och ingår i anläggningskommitte´n samt nu även i hoppkommittén. 

Så håll utkik efter olika aktiviteter såsom hagfix etc så kommer vi säkert ses! 

Nicki Rigo, vice ordförande, sponsorer

Hej jag heter Nicki, är vice Ordförande, och mitt uppdrag i styrelsen är att jobba med sponsorfrågor. Jag har suttit i styrelsen några år och tycker det är kul och inspirerande att få bidra med det som jag kan göra för klubben. Jag har ridit dryga 10 år och anledningen till att jag började rida var jag varje lördag satt på läktaren med alla mammor när min dotter red.

Jag var tvungen att lära mig att klä av och klä på hästen (jag var då enda pappan, skärpning pappor) eftersom min dotter var för liten att göra det själv. En dag frågade Malin (min dotters ridfröken) om inte jag skulle börja rida, och på den vägen är det. Jag brukar säga att det är den bästa fritidsaktivitet jag börjat med i vuxen ålder. Vardagarna jobbar jag som IT-projektledare.

Nina Björk 

Nina Björk heter jag 56 år har 3 vuxna barn.

Tjejerna är häst bitna på olika sett men inte sonen.

Jobbar som socialterapeutisk läkepedagog. 

Kommer från Södertälje. Var på Södertälje ridskolan på Lasse Bilocks tid . Har bara varit Dressyr för hela slanten för min del .När tjejerna blev lite duktigare så har dom tagit över hästar och ridningen och jag gjort annat i sporten vilket jag tycker är väldigt roligt. 

Vi flyttade till Strömsholm när Line (stora dottern)gick på elitidrotts gymnasiet och blev fast där i 15 år , jobbade med evenemang/tävlingar och satt i styrelsen som dressyr ansvarig i SRF under dom åren. 

Har också med i svenska ridsportförbundets dressyr kommitté under 5 år och var ansvarig för evenemang under den här tiden. 

För 2 år sen fick jag nytt jobb i Enköping. Så efter 1/2 år flyttade vi hit. Ser verkligen framemot att jobba med dressyren i klubben och det är mitt första år här i Klubben.

 

Helena Tullborg

Jag heter Helena Tullborg och är 44 år. Jag började rida på ridskolan som barn och har sedan dess varit medlem. 

Mina första favorithästar var Chicko och Pegasus och min första hyrhäst var Douglas. Jag var med i US styrelse på 90-talet. 

Jag har haft 2 st egna hästar som jag tävlat både dressyr och hoppning med. Jag har också varit medryttare i olika perioder. Numera rider jag lektion på måndagar 18:30.  

Till vardags arbetar jag som ekonom. Jag har en dotter som heter Julia som jag delar hästintresset med, det är minst lika nervöst och kul att vara hästförälder som att rida och tävla själv! I familjen ingår förutom Julia även min son Arvid som är 14 år och min man Henrik. Vi har också lilla yrvädret Selma som är en cockerspaniel på 6 år. Selma gillar också att vara i stallet. 

Jag är egentligen nygammal i styrelsen då jag satt med två mandatperioder under början av 2000-talet. Det känns roligt att komma tillbaka igen till styrelsen och att få vara med och bidra till att vår fina klubb fortsätter att vara en mötesplats för både små och stora hästälskare.

Lovisa Wallström

Jag heter Lovisa Wallström och är 19, snart 20 år. Jag har ridit och varit engagerad i ridskolan så länge jag kan minnas och har alltid älskat hästarna och stallet!

De senaste sju åren har jag suttit med i ungdomsstyrelsen (US’s) i olika roller, senast som ordförande. Detta blir mitt första år i styrelsen och ser fram emot att lära mig mer om klubben😊

Till vardags varvar jag plugg och jobb, och siktar på mer studier till hösten. Jag bor i Enköping och spenderar mycket tid i stallet med kompisar och alla hästarna!

Ha en fortsatt bra dag så ses vi i stallet!💕

 

Marcus Andersson

Hej! Marcus Andersson heter jag och är 44 år.

Det här är mitt första år i styrelsen och det ska bli kul. Jag hoppas jag ska kunna bidra med mycket praktiskt.

Jag är gift och har en dotter som båda är aktiva och rider i klubben. Hunden Bosse är också gärna på klubben😊

Har själv ingen erfarenhet av hästar mer än det man snappat upp under åren.

Jag jobbar som bilmekaniker i Enköping. Har jobbat med bilar hela mitt liv.

När jag inte jobbar så tar jag gärna båten och åker ut och fiskar.

Vi ses!

 

Meny