En bra ridskolehäst har många krav på sig.

Den ska vara snäll, lagom stor, lagom ålder, kunnig, trygg, lagom pigg, fungera med andra hästar, viktbärande, lättfödd, röra sig mjukt, hoppa trevligt,  vara lättriden, exteriört korrekt, samt att den såklart ska tycka att det är roligt att vara ridskolehäst!! 

Dessa hästar växer som Ni nog förstår inte på träd! När en ny häst kommer till ridskolan tar det ca 1 år, innan den acklimatiserat sig och blivit ”inskolad” i verksamheten.

För våra hästars välmående skull så har vi

VIKTGRÄNS

-Vi kan därför endast erbjuda ridutbildning till personer som väger max 90kg.

-Väger du över 85kg skall du informera din ridlärare, eftersom vi har begränsat antal hästar som kan bära den vikten på ett för hästen bra sätt.

-som ryttare har du ansvar för;

  • Att du månar om hästarna och respekterar vår viktgräns
  • Att du arbetar med din kroppskoordination, så att du kan erbjuda hästen en bra balans och följsamhet
  • Att du har god grundkondition
  • Att du begränsar din medverkan på hopplektionerna om du väger mellan 85-90kg.

STALLTIPS

  • Se till att du är uppvärmd innan du sitter upp, då ökar chansen till att du blir mjukare och mer följsam. Hästen kommer lättare att förstå dina hjälper. Du får ett ännu roligare ridpass då hästen blir känsligare när du blir tydligare av att du har kroppskontroll.
  • Uppvärmningen kan bestå i att du ex ryktar hästen före ridpasset och går en rask promenad, rör på armar och ben. Få igång blodcirkulationen.
  • Desto bättre balans, följsamhet och kroppskontroll du har, minskar slitaget och skaderisken för våra hästar. Du får också bättre inverkan och får hästen att utföra det du vill med mindre hjälper. Du och hästen kan bli ett med varandra. Det är en fantastisk känsla!!!

Meny